Vårtegn i skogen

Det er spennende å gå å se etter vårtegn i skogen. Snøen er borte her ute ved kysten, men skogen er ganske gråbrun og tørr.

I dag kom jeg over denne hvitveisen som strakte seg etter sola. Dette er den første hvitveisen jeg har sett her i år.

Vårtegn i skogen

.

Slik tok jeg dette bilde

Vårtegn i skogen

Da jeg tok bilde av hvitveisen var det en liten bris som lagde noen bevegelser på blomsten. Da er det naturlig å bruke en kort lukkertid (for å fryse blomsten i vinden), men da blir dybdeskarpheten i bilde så liten, så jeg satset på en stor blenderåpning. Stativ er en stor fordel når en kommer så nær motivet. Jeg hadde sola i ryggen, så jeg måtte finne en stilling som ikke laget skygge på blomsten.

Jeg lagde et HDR-bilde av hvitveisen. Det går fint å ta bare et bilde å få (nesten) samme resultat, da med mindre dybdeskarphet og raskere lukkertid for å fryse bilde i den lille brisen som var.

Jeg tok tre bilder, ett stk normal eksponering og ett med -2 og ett med +2 i eksponering. Når jeg lager et HDR-bilde i et redigeringsprogram, så kan jeg velge det mørkeste bilde (-2 i eksponering) som det dominerende bilde, for det hadde så rask lukkertid at det frøs hvitveisen.

Så dette ble resultatet.

1 Kommentar on “Vårtegn i skogen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.