Timelaps – skyer

I 2016 (november) prøvde jeg å lage en timelaps av skyene over Vasøy i Vallersund. Jeg tok ett bilde pr dag (kl 13.00) i 1 år. Det stemmer ikke helt, jeg tok 3 bilder pr dag som jeg brukte til å lage 1 stk HDR bilde. 1 stk med normal eksponering, 1 stk med -2 og 1 stk med +2 i eksponering. Kameraet er ikke så veldig bra, så HDR får frem mer i bilde. Det ble 1095 bilder som måtte redigeres.

I oppsettet på PC-en kunne jeg også ta et bilde (eller 3) når jeg ønsket ved å bruke mobilen, jeg kunne sende en melding til PC-en. Så det er med noen bilder fra solnedganger osv.

Kameraet på 8 MP som jeg brukte kan du se her. Det var plassert på innsiden av vinduet i stua og pekte i den retningen jeg ønsket. Det er viktig å montere kameraet helt inntil vinduet, gjerne dekke det til med papp e.l., for å unngå strølys og skinn dra vinduet. Kameraet er ikke værbestandig, så plassere det innendørs er å foretrekke.

Så trenger man en liten PC (Rasberry) som tar jobben med å ta bildene og sender de videre til f.eks Dropbox på nett. En kan sikkert lagre bildene andre steder også. Pc-en kan du se her.

Så trenger du et MicroSD Kort 32GB for å lagre bildene på. Kortet sitter i PC-en. Strømforsyning med kabel og deksel til PCen og kamera, er også noe som hører med. Alt ble kjøpt på Komplett.no. Totalt ble prisen på under kr 1400,-

Utstyr til timelaps

En venn av meg, hjalp meg med oppsettet på PC-en. Den har ikke egen skjerm, så du må bruke en skjerm med HDMI, feks TV-en. Jeg lastet ned bildene fra Dropbox og lagret dem på min Mac (eller PC). Så lagde jeg HDR bilder i programmet Aurora HDR (for både PC og MAC).

Når dette var gjort hadde jeg 365 HDR bilder som jeg satte sammen i et videoprogram. Jeg brukte iMovie på Mac. Her må man prøve seg fram med overganger.

En kan gjøre veldig mye mer av dette med et bedre kamera som står utendørs, men hele prosessen var interessant å prøve.

Jeg håper dette kan gi deg inspirasjon til å prøve å gjøre noe nytt med bildene dine.

Her kan du se resultatet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.