Tidlig vinterfrost

Det er fascinerende å ta bilder av den første vinterfrosten om høsten, da former og strukturer atter viser seg fra sin beste side.

Alle bildene er tatt med en 50mm makrolinse. Noen av bildene er tatt på frihånd og noen på stativ.
Tar du bilder på frihånd, så vær oppmerksom på lukkertiden. Prøv deg frem. Du kan også øke ISO verdien til 600 – 800. Prøv å unngå å sette ISO på Auto, det gir som regel mye korn i bilde. Har du bildestabilisering på linse eller på bildebrikken, så bruk det.

Det er aller best å bruke stativ, da får du flest skarpe bilder. Dybdeskarpheten er ganske liten når du kommer nærme motivet, så en blender på f16 – f18 kan være en løsning å prøve. Alt avhenger av hva du er ute etter.

En annen ting å huske på, er at det som regel er mye hvitt i bilde, så da er eksponeringskompensasjonen noe en kan vurdere.

Sjekk ALLE bildene du tar på skjermen på kameraet ditt før du går hjem. Zoom inn så mye som mulig på bilde og se om den delen av bilde er skarpt, som du ønsker. Ingenting er så kjedelig som å komme hjem etter en fin dag med mange bilder, så viser det seg at mesteparten er uklart. Så sjekk alle bildene.

Når du kommer hjem er bilderedigering som regel bra å gjøre. Prøv å konvertere noen av bildene til svart/hvitt, det gjør seg ganske godt på slike bilder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.