Ta bilder av fyrverkeri

Snart er det nyttårsaften. Det betyr også, at det er årets store fyrverkeribegivenhet. Her får du noen tips for å ta de beste bildene av fyrverkeri.

Når du skal få til de flotteste bildene av nyttårsfeiringen kan du ikke bruke de ordinære teknikkene. Her bør kameraet ofte settes på manuelt program og lukkertiden er avgjørende.

Her er de viktigste tipsene til bedre fyrverkeribilder:

Finn deg en god plassering, hvor du har et godt overblikk over kveldens fyrverkeri. Er du i byen, så velg et sted med høy beliggenhet. Håp på skyfri himmel, det gir den beste bakgrunnen.

Ta med et stativ, siden lukkertidene skal være svært lange. Bruk gjerne en vidvinkel. Det gir et flott overblikk. Med en telelinse kan du dessuten fange enkeltelementer når de eksploderer.

Sett kameraet på manuelt program. For å få lysstriper fra fyrverkeriet, så velg lang lukkertid, f.eks. 10 sekunder. Velg en liten blenderåpning som F11 for å få god dybdeskarphet.

Sett ISO til 100 som utgangspunkt, men skru opp hvis bildene dine blir for mørke.

Knipser du jpeg, så sett hvitbalansen til Hvitt fluoriserende lys eller Dagslys, altså rundt 4000 til 5200 kelvin. Det gir den beste fargegjengivelsen. Knipser du raw, kan du justere bilde i bildebehandlingen senere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.