Svart/hvitt + litt farge

En elv av gull, en rød anorakk, et fargerikt nebb og et rødt tak. Behold noen objekter eller enkeltdetaljer i farger, og gjør resten av bildet svart/hvitt.

Dette er ganske enkelt og en kan få fine og interessante resultater og effekter. Litt nøyaktighet og tålmodighet kreves for å få et bra resultat.

Prinsippet er det samme enten du bruker Photoshop, en skrivebordsapp eller en mobilapp. Du starter med et fargebilde som du gjør om til et gråtonebilde ved å redusere fargemetningen («desaturate»). Deretter visker du ut gråfargen med en historikkpensel for å få frem igjen den opprinnelige fargen i den delen du vil fargelegge. 

Reduser først fargemetningen ved å velge Bilde > Justeringer > Mindre metning. (Hvis du bare gjør om bildet til et gråtonebilde, mister du all fargeinformasjon og kan ikke male frem originalfargen.) Velg en passende penselstørrelse, og gni i vei.

Photoshop

I Photoshop kan du bruke historikkpenselen for å hente frem den underliggende fargen.

Zoom tett inn på motivet, og varier penselstørrelsen etter behov. Ved ytterkantene må du kanskje bruke en ekstra liten pensel for ikke å male bort for mye grått. 

1 Kommentar on “Svart/hvitt + litt farge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.