Profil i mørket – low key

Vanligvis tar jeg lite portrettbilder, men det passet slik til månedens bilde i Fosen kameraklubb. Jeg ønsket å prøve noe nytt og lot meg inspirere av low key bilder på internett.

Hva er et Low key bilde?

Low key handler om dramatikk, mystikk og sterke følelser.

Her er bare noen få deler av bildet lyst opp, og du må jobbe med tunge skygger og mørke nyanser, altså der tonene ligger på venstresiden av histogrammet.

Low key belysningen er altså svak og treffer bare akkurat der du vil ha korrekt belysning i bildet ditt.

Slik gjorde jeg et Low key bilde.

Still modellen mot en svart bakgrunn, jeg brukte et svart liggeunderlag, og unngå for mye lys. Bruk en blits for å lyse opp profilen til modellen. Plasser blitsen under modellen slik at den lyser opp modellen bakfra og oppover. Her brukte jeg en trådløs blits. Prøv å få til et mørkt silhuett bilde.

Komponér bildet så profilen skjærer seg diagonalt gjennom mørket. Konvertér eventuelt til svart-hvitt.

Low Key bilde

.

For å lage et low key- portrett, der bare de lyseste områdene som er lyst opp mens resten er nærmest svarte, kan du Sjekke kameraets histogram. Grafen skal helst toppe på histogrammets venstre side og gå skrått nedover. Høylysområdet til høyre i histogrammet skal være helt tomt.

Low key bilder kan også tas utendørs. Da bruker du f.eks. gatelys eller billykter. Bruk blenderprioritet som alternativ til manuelt program, og justér med eksponeringskompensasjon for å få bildet passelig mørkt.

.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.