Bilder i regnvær

Det er fint å gå ut når det regner, det er mettede farger i naturen og så lukter det så godt.

Så hva må en passe på når det regner?

Først må en tenke på kamerautstyret som en har med seg. Bruker man et vanntett kompaktkamera, så er man ganske trygg på at det ikke kommer vann inn i kameraet.

Enkelte andre kameraer er også bra på vanntetthet. Er du usikker på hvordan ditt kamera og linse er, så er det trygt å ta noen forhåndsregler.

Husk at når du kommer hjem, er det lurt å tørke alt kamerautstyr.

Bilde av Rosenrot
Rosenrot

Slik gjør jeg det når det regner.

Om det duskregner lett, så nøyer jeg meg med å ha en tørr fille i nærheten, som jeg tørker av kamera og linse før jeg legger det tilbake i fotovesken.

Bruker jeg stativ eller når det regner mer, så putter jeg kameraet inn i en pose. En klar brødpose passer fint til mitt utstyr, så ser jeg gjennom posen også.

Her er det mye fint å få kjøpt, men for meg har en brødpose gjort jobben. Jeg lager et lite hull nederst i posen som jeg stikker linsa ut gjennom, så setter jeg på en strikk rundt lina og posen. Jeg bruker solskjerm på linsa for at det skal bli et «tak» over linseglasset i regnvær. Fest strikken rundt solskjermen, så er kamera og linse godt beskyttet.

Husk å tørke av linsa ofte, da det lett kommer dråper på linseglasset. Da sparer du deg for en del redigeringsarbeid når du kommer hjem.

Lukkertiden blir lengre når det regner, så en kan skru opp ISO, så en får den lukkertiden og blenderåpningen en ønsker. Tar du bilde på frihånd, slik jeg har gjort med alle bildene her, så skru på bildestabiliseringen om kamera eller linse har det. Da kan du spare en 3-4 blendertrinn på det.

Du kan bruke blits også, da trenger du ikke tenke så nøye på lukkertiden.

Bilde av bjørkeskudd
Bjørkeskudd

Hva kan jeg ta bilder av i regnvær?

Du kan ta bilder av det meste. I naturen får en fine mettede farger, i byen kan gjøre kreative speilinger av bygninger i vann, makrobilder kan få frem dråper, mange dyr kommer frem under og etter en regnbyge, barn som leker i en vanndam osv, mulighetene er uendelige. Prøv å vær kreativ.

I regnvær er det ofte helt overskyet og lyset blir mere flatt, så nærbilder er fint. Sola kan også komme frem og lyse opp motivet ditt på en spennende måte.

Mose
Mosedott

På bilde under er det et ekorn eller en fugl som har spist hasselnøtter. Det lå en hel del åpnede nøtteskall under et hasseltre.

Om en ser nøye etter så er det mange detaljer i naturen som er lett å overse.

Skall av hasselnøtter
Skall av hasselnøtter

Da er det bare å komme seg ut i regnværet og husk å ta med kameraet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.