3 bilder av samme motiv

Prøv å ta flere bilder fra samme sted av samme motiv.

En artig utfordring, ta et motiv i nærområde du bor, så kan du raskt komme til motivet om forholdene er de rette. Prøv å få det beste ut av bilde, selv om forholdene ikke er optimale.

Jeg lagde et merke i bakken hvor stativet er plassert. Bruk samme Brennvidde/zoom, blenderåpning og plassering av motiv i filmruten.

Vindmølle på Valsneset

Motivet på det første bilde er tatt kl 10:30 på dagen og tilsier at dette ikke er det beste tidspunktet, det kan lett bli litt flatt lys. Så jeg tok 3 bilder (HDR) og satte de sammen for å få mer liv i bilde.

Jeg ønsket en slørete propell på vindmøllen, så jeg brukte et variabelt ND-filter for å mørkne bilde (lenger lukkertid), jeg dreide filteret slik at lukkertiden ble 1 sek på et av de tre bildene, som jeg brukte som det dominerende bilde når jeg laget HDR bilde.

Er HDR-bilde noe du har lyst til å prøve, så kanskje du har en funksjon i kameraet ditt. For mer avanserte HDR bilder, søk på på YouTube, der finnes det veldig mye info. Dette er en interessant måte å ta bilder på, men det krever litt trening for å få det bra.

Vindmølle på Valsneset

Her er stemningen en helt annen enn enn bilde over. Vindmølle i solnedgang.

Dette er kun ett bilde og ikke HDR. Bilde er redigert i Lightroom og Luminar Flex, for de som bruker disse redigeringsprogrammene.

Jeg tar mange bilder, både før og etter at sola har gått ned, så har jeg noe å velge i når bilde skal redigeres. Solnedgangen var 20:55.

Jeg hadde litt flaks at sola gikk ned rett bak foten til vindmølla, men det skal en ha av og til. Stativet sto på samme plass som de andre bildene. Det samme var brennvidden, blenderåpningen og plassering i filmruten.

Vindmølle på Valsneset

Her er det overskyet og lett tåke. Bilde er tatt ca kl 19.00.

Jeg ønsket å få en disig stemning, så dette er et HDR-bilde. Jeg brukte eksponeringskompensasjon og fikk 3 bilder med -1, +1, +3 i forhold til normal eksponering.

Bildene er behandlet i Lightroom og Aurora HDR.

Stativet sto på samme plass som de andre bildene. Det samme var brennvidden, blenderåpningen og plassering i filmruten.

2 Kommentarer on “3 bilder av samme motiv

  1. Så forskjellig det samme motivet kan bli😊 virkelig inspirerende å lese bloggen din med hvordan du går frem i ulike lysforhold.
    Nesten så jeg syntes at Vindturbinen var fin i landskapet….

  2. Takk for hyggelig kommentar.
    Det var et interessant lite fotoprosjekt, det er noe av det jeg vil gjøre på denne bloggen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.